Monster Hunter World: Iceborne дебютира с техническо фиаско

От
В. Рашковски
на
12/1/2020

След (според мен непростимо) закъснение от половин година спрямо конзолите, Monster Hunter World: Iceborne най-сетне пристигна за PC тази седмица, но дебютът му беше помрачен от технически провал. Редица потребители в Steam и Reddit се оплакаха, че експанжънът е изтрил сейвовете им, което за по-отдадените ловци значи стотици часове отишли по дяволите. Броят им беше достатъчен, за да срине ревютата на експанжъна до ‘Mixed’ в магазина.


След инсталацията на експанжъна Iceborne, засегнатите играчи са получили съобщение, че играта ‘не намира съвместим сейв’, и покана да създадат нов. Съгласието с поканата от играта създава чисто нов профил, и ако потребителят е имал нещастието да излезе от играта след този момент — напълно естествена реакция, за да види човек какво се случва — играта автоматично ъпдейтва новия профил в Steam Cloud, ефективно триейки и онлайн бекъпа ви.  


Има редица теории за причината за тази несъвместимост — включително модове, или пропуск за ъпдейтване на базовата игра преди инсталиране на експанжъна. Във всички случаи, това не би трябвало да завърши в такъв пагубно фрустриращ резултат. Ако все още не сте пускали Iceborne, но планирате да го направите скоро, горещо ви препоръчвам да си направите ръчен бекъп на сейвовете, който се намира в  Steam\User data\(вашето потребителско steam ID число)\582010. Както винаги, потребителите изпреварват компаниите, и вече има мод в NexusMods, които да конвертират сейвовете ви в такива, годни за Iceborne. 


Ако не ви се рискува с ръчна поправка, можете да изчакате Capcom да си оправят кашата. Източници от Capcom обещават информация ‘скоро’ през страницата на играта за анонси в Steam.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!