Overwatch зрителите ще връзват Twitch и Battle.net акаунти

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

От самото зачеване на Overwatch League, Blizzard се затрудняват да вкарат не само феновете, но и играчите в “правия път”, що се отнася до Twitch чата. Независимо дали говорим за простоватия спам на емотки или откровено обидни съобщения, всяка седмица на Лигата е постоянен поток от временни и постоянни банове. По пътя към втория сезон на най-престижното им състезание обаче, Blizzard са решили да поемат нов подход към токсичния чат; нова програма, която ще тестват за пръв път по време на Overwatch Contenders четвъртфиналите през следващите две седмици.


Contenders е полу-професионалната дивизия на Overwatch League, и се излъчва на различен канал от този на близардската про лига. Именно там Blizzard ще направят тестовете на новата чат модерация.


Зрителите, които искат да участват в Twitch чата по време на Overwatch Contenders стриймовете, ще трябва да свържат своите Battle.net и Twitch акаунти. Това ограничение, надяват се от Blizzard, ще доведе до “по-позитивно преживяване в чата.”


Намерението на Blizzard е ясно — да се прочисти чата на Contenders състезанието, а на по-късен етап и този на професионалната лига, от откровеното тролене. Това, което не е много ясно, е как точно ще се случи това. Официалният пост не споменава нищо за евентуалните наказания, като ограничения в чатенето и/или банове, да не говорим за по-сериозни санкции, които да се отразят и на Battle.net акаунта. Вероятно повечето неясноти ще се изчистят в хода на полу-професионалното първенство.


Новата им чат инициатива започва първия си тест още днес, 28 декември, и ще тече до края на Overwatch Contenders четвъртфиналите на 12 януари. Без да омаловажавам потенциала на подобно начинание, искрено се съмнявам в успеха му — едва ли е нужно да напомням, че както Twitch, така и Battle.net акаунтите се правят безплатно и за броени минути. В спомените ми изниква и Real ID фиаското на Blizzard отпреди десетилетие, което завърши с официално извинение от доскорошния президент на компанията Mike Morhaime. Дали желанието им за лъснати, PG 13 интеракции с и между феновете е също толкова голям мираж, колкото беше и преди години?

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!