Надникнете във втория епизод на Life is Strange 2

От
В. Рашковски
на
24/1/2019

Почакахме доста (или поне доста повече, отколкото бих предпочел), но вторият епизод на Dontnod-ската тийн драматургия Life is Strange 2 излезе от фурната. Очакваме го на всички големи платформи — PC, PS4, Xbox One — днес, 24 януари, и можем да го отпразнуваме с дебютен трейлър за настроение:


Припомням, че Life is Strange 2 ни запозна с чисто нов чифт протагонисти, братята Sean и Daniel Diaz — невръстни хлапета, които са принудени да бягат от дома си след трагичен инцидент. Ако не сте дали шанс на първия епизод (излязъл през септември миналата година — къде спите?), ви предлагам да пропуснете трейлъра, тъй като съдържа спойлери. Предвид, че играта е 99% сюжет, всеки преждевременно разкрит обрат е сериозен проблем.


Струва си да отбележим обаче, че Епизод 2: ‘Правила’ (Rules) има директна връзка с чаровната странична историйка от същата вселена, наречена The Awesome Adventures of Captain Spirit. Dontnod я пуснаха като играем безплатен тийзър за същинския LiS 2 още миналото лято — и сега авторите казват, че нашите избори в ‘Капитан Дух’ ще имат последствия в Епизод 2, та предлагам да я изиграете набързо, ако не сте. Доста е кратичка.


Едва ли ще изненадам някого ако кажа, че Dontnod все още не се ангажират с дата за оставащите три епизода от Life is Strange 2, но още през декември на миналата година те споменаха, че няма да спазват темпото на епизодите от първата игра, ако “искат да спазят разказваческото и игрално качество, което изисква визията им за играта, и което феновете заслужават.” С този темп обаче, краят на Life is Strange 2 ще бъде… някъде през 2020?!.., което слага сериозна въпросителна върху удоволствието от каквото и да е епизодично заглавие. Сложете отгоре и фалита на колегите им по жанр Telltale, и подходът става повече от притеснителен.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!