Първи трейлър за Final Fantasy 7 Remake от три години насам

От
В. Рашковски
на
12/5/2019

Square Enix разкриха чисто новия трейлър за (меко казано) дългоочакваният им Final Fantasy 7 Remake, като тържествено обещаха и още детайли за играта през юни.


Римейкът на обичаната jRPG класика Final Fantasy 7 беше обявен за първи път на E3 2015 за PlayStation 4. Фенският възторг беше неминуем, но притеснението от липсата на геймплей, или каквито и да било детайли извън CGI красотите, беше налице още тогава. Проектът придоби малко по-конкретни краски през зимата на 2015, когато излезе първото подобие на геймплей трейлър, но… оттогава новините около римейка станаха, в най-добрия случай, спорадични.


През 2017 Square Enix обявиха, че прехвърлят проекта от първоначално обявеното ‘външно студио’, обратно във вътрешна разработка. На Е3 следващата година пък потвърдиха пред зажаднелите за благи вести фенове, че Final Fantasy 7 римейкът все още се разработва, и не е просто колективна халюцинация. И така стигаме до днешния ден, когато получаваме първия ни поглед зад кулисите на римейка от онова съдбовно разкритие през 2015. Ето трейлъра, който беше част от State of Play стрийма на Sony:


След излъчването на трейлъра, официалната Twitter страница на Final Fantasy сподели изказването от директора на римейка, Tetsuya Nomura, което гласи: “По-голямата част от плановете ни са задвижени в посока излизането на играта, така че ви молим за още малко търпение, преди да споделим още информация идния месец.”


Юнското обещание за още новини присъства и в самия трейлър и по всичко личи, че E3 2019 ще отговори на наболелите въпроси на побелялата от чакане Final Fantasy фенбаза.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!