Минало и бъдеще се сблъскват в трейлъра на Days Gone

От
В. Рашковски
на
14/2/2019

Има един сегмент от игрите, който галено наричам “ще си помисля след ревютата”, и в който Days Gone твърдо попада въпреки усилията си да излезе от него. Без да съм отписал играта, вярвам ще ми простите скептицизма и липсата на ентусиазъм към концепцията “оцеляване в зомби апокалипсис” в 2019.


Sony все пак се опитват да ме изкушат, наблягайки на сюжетните нишки и емоционалния заряд в играта с поредния си трейлър за играта. Чрез него надникваме в света преди да отиде по дяволите, тоест преди зомбитата (познати като Freakers, или Изродите) да завземат всичко. Виждаме и споменът на главния герой Deacon St. John за деня на еклектичната му рокерска сватба, примесени със суровата реалност на битката за оцеляване сред руините на църквата. На заден фон, разбира се, ехти сантиментална инди песен. Семпла, но ефективна комбинация.

Ако оставим сантимента настрана обаче, това е шансът студиото SIE Bend да се докаже като разработчик от висок калибър, след дългогодишната си работа по съпътстващи заглавия като преносимите игри от Uncharted вселената Golden Abyss и Fight for Fortune за PS Vita. Какво ще излезе от опита им като ААА гейм студио, ще разберем на 26 април ексклузивно за PlayStation 4.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!