Alan Wake се завръща

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

По принцип хепиендът би развалил хорър история, но когато ужасите са бюрократични, а не кървави - то щастливият край е повече от желан. Такъв хепиенд получи Alan Wake, който се завръща в дигиталните магазини след повече от година изгнание. Отгоре на всичко, играта остава с непокътнат саундтрак (източник на целия проблем са именно песните, чиито лиценз за употреба бил изтекъл). Страхо-стрелялката на Remedy беше свалена от продажба заради музиката на Roy Orbison, но легалната битка изглежда най-сетне е приключила - и за да отпразнуваме справедливостта, Alan Wake + American Nightmare експанжъна се предлага с щедрото 80% намаление до Хелоуин.


И понеже хубавите новини обикновено вървят в комплект: играта не само се събужда (Alan Wake… A.Wake… Сеш’се… Хъхъ) навреме за Хелоуин, но и се готви телевизионен сериал в свръхестествения ѝ свят. Предвид вродения епизодичен характер на сюжета, телевизионната преработка изглежда някак твърде на място - идеална предпоставка да го оплескат по някакъв начин, но нека им стискаме палци, разбира се.


Та, да преговорим: Alan Wake - един от най-запомнящите се екшън/хорър мелези на миналото хардуерно поколение - се завръща в Steam, Humble и GOG за точно 5 лева. Ако пък имате базовата игра, можете да я ъпгрейднете с Колекционерско издание (което включва пространен ‘авторски коментар’ режим от разработчиците) и/или Франчайз Пакета (който включва и American Nightmare) за също толкова смешни пари. Налазвайте!

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!