Control ще получи Alan Wake експанжън

От
В. Рашковски
на
16/9/2019

Напоследък се шуми доста за връзката между двете отрочета на Remedy Games с почти десетилетна разлика: Control и Alan Wake. Пъплещата заплаха на алтернативните измерения, които изпълват сюжета на Control със смущаващи (психично и геометрично) събития, и част от тях са обвързани с интригуващи препратки към г-н Алън Уейк. Става въпрос за т.нар. ‘Altered World Events’ и документите, които разкриват същността им. Част от тях се отнасят директно до последствията от играта от 2010.


В новоиздадената ‘пътна карта на съдържанието’, разработчиците загатват, че преплитането с Alan Wake ще се реализира с пълна сила в единият от експанжъните на Control.

Бъдещето на Control.


Засега знаем единствено, че ще бъде AWE, и че ще излезе в средата на 2020. Преди него ни чака и първият експанжън на Control-ираните паранормални събития, наречено ‘Фондацията’ (The Foundation). Вероятно е излишно да наблягам, но… Alan Wake и Altered World споделят инициали, а промоционалният арт представлява сечение между световете на Control и Alan Wake. Ако се загледате, дори ще видите добре познатият ни писател и вярното му фенерче в ръка.


До края на тази година ще получим още Control съдържание; фотографски режим, който позволява свободно шматкане и заснемане на визуалните пиршества на играта ни очаква тази есен. През декември пък излиза инжекция от ‘ендгейм’ съдържание, в която червенокосата фурия Jesse и шефът на отдел охрана Arish ще изследват мистериозната ‘Формация’ (Formation) и ще се изправят срещу, поне по думите на Remedy, най-суровите предизвикателства в играта. Разработчиците се заканват отсега, че ще са ви необходими всички умения и превъзходна екипировка, за да успеете в задачата.


Първият сюжетно-ориентиран експанжън, ‘Фондацията’ (The Foundation), излиза в ранната 2020. Ще представлява платено DLC, което надниква в историята на Най-Старата Къща. Този път Jesse ще се спусне в дълбините ѝ по поръчка на тайнствения Борд, за да разбере какво точно се крие под Бюрото за Контрол. “Очаквайте нещата да станат шантави,” обещават разработчиците.


Можете да видите цялата ‘пътна карта’ на бъдещо съдържание в блога на Remedy.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!