Company of Heroes 2 е безплатна

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

За да отпразнуват петия рожден на играта, Sega раздават военния RTS на Relic Company of Heroes 2 безплатно в Steam. Ако грабнете играта до понеделник, си остава за вас. Макар да направиха същото преди точно година, на харизан кон не се гледат зъбите - може пък да не сте обърнали внимание, или да не сте знаели за стратегическата поредица тогава.


Ако не сте сигурни какво аджеба е Company of Heroes 2 - играта излезе през 2013 сред меко казано бурни реакции. Играта спечели адмирациите на критиката заради геймплея, който — макар сходен с първата част — вкара редица тактически подобрения, засилвайки влиянието на фактори като видимост и атмосферни условия върху стегнати бойни отряди, отколкото да набляга на пръсточупещ микромениджмънт на масивни армии. Играта отнесе и сурова критика — особено в Русия — за “нехуманното представяне на съветското командване”, което според мнозина окачествява червената армия в сравнима светлина с нацистката. Войната е ад и човешкото е трудно откриваемо така или иначе, смятам пък аз. Във всички случаи е интересно да се пробва и оцени лично, и ще си добавя играта - не съм я пробвал навремето. Пък дори да не ви се понрави сюжетът, играта си има стабилно мулти, в което лошият е просто вашето другарче.


Та ако се отбиете до Steam страницата ѝ, един бърз клик на “Install Game” бутона ще добави играта в библиотеките ви. Имате до 8 вечерта на понеделник, 10 декември, да го направите. Ако играта ви допадне, нейните експанжъни и DLC-та също са на голяма разпродажба (75% всяко) в рамките на промоцията.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!