Ветерани от Telltale с ново студио

От
В. Рашковски
на
9/2/2019

Четирима разработчици-ветерани и двама креативни директори от фалиралото в края на миналата година The Walking Dead студио Telltale Games се събраха отново заедно под нов покрив — в новоизлюпеното студио Adhoc Games. Очакваме съвсем скоро и разкритието на новото им заглавие в жанра на “интерактивното разказвачество”, което звучи дооооста сходно с Black Mirror-ския Bandersnatch.


В интервю с Variety, новата-стара групичка споделиха намеренията си да се фокусират върху въпросните ‘сюжети с интеракция’, цитирайки многократно интерактивния епизод на телевизионния сериал Black Mirror като вдъхновение за дебютния им проект. “[Този епизод] отговори на желание на публиката, което не осъзнаваха, че имат,” споделя Nick Herman, креативен директор в новото студио. “А това е много вълнуващо, и искаме да заявим смело, че интеракцията с роли, изиграни от истински актьори, не е просто еднодневка, а неизследвана територия — както креативно, така и пазарно съвместима.”



“Предвид платформите за стрийминг, които имаме в домовете си, както и мобилните телефони в нашите джобове, ние се намираме в уникален период, в който бариера пред интеракцията практически няма,” добавя колегата му Pierre Shorette. “И като екип с опит в интерактивното разказвачество, което се намира между световете на игрите и филмите, усещаме че сега е идеалното време да формираме студио, което се фокусира в този нов медиум.”

Макар да не звучи като традиционна игра, все пак е интересно да се види какви нови номера владеят старите кучета в жанра, който кажи-речи собственоръчно основаха в Telltale. Екипът твърди, че ще разкрият повече “в близко бъдеще”, та оставаме с наострени уши.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!