Call of Duty под прицел за PS4 ексклузивен режим

От
В. Рашковски
на
27/9/2019

Spec Ops Survival режимът на Call of Duty: Modern Warfare е потвърден временен ексклузив за Playstation 4, разкриха от Activision. Режимът, показан в тазседмичния трейлър от кампанията на новия-стар-wtf-прави-тази-поредица Modern Warfare, е ексклузивен за PS4 до 1 октомври 2020. Потвърждението идва в любимия на всички ситен шрифт, ако паузирате видеото на 2:17.


Гневната фенска реакция беше, разбира се, очаквана. Наложи се дори намесата на Taylor Kurosaki, наративен директор на Infinity Ward, в редица извинителни tweet-ове. Можете да ги прочетете в подробности по-долу, но накратко казват едно: “решението ни е спуснато отгоре.” Kurosaki настоява, че Infinity Ward имат единствено за цел да направят възможно най-добрата Call of Duty игра, и се опита да смекчи значимостта на ексклузивния режим.


“Правим най-доброто на което сме способни, за да предложим най-доброто възможно изживяване,” твърди той. “Има решения, които се взимат на много по-висок етаж от нашия, и с които трябва да се съобразим. Разбирам как се чувствате, но тази сделка е доста по-добра от някои, които съм виждал.”


Фенбазата на CoD е пламнала в дебати за стойността на споменатия Survival режим, и точно колко съдържание ще включва т.нар. Spec Ops част от Modern Warfare пакета. Kurosaki потвърждава, че Survival е единствената част от играта, която подлежи на временен ексклузивитет и настоява, че това е “само късче” от Spec Ops. “Това е само един процент от играта,” твърди той. “Останалите 99 излизат едновременно за всички платформи. Предпочитам всички да играят 99 процента на един и същи ден, отколкото 100 процента, но със закъснения между платформите.”


Скандалът извиква спомени за лошата комуникация на обещания и изпълнения между разработчиците Treyarch и издателите Activision, опетнили миналогодишния Black Ops 4.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!