Първото у нас AR Expo идва на 18 май

От
В. Викторова
на
14/5/2019

Посетителите се докосват до най-иновативните бизнес решения на AR Expo в София

Виртуалната галерия на популярната българска художничка Йоанна Викторова – Drawly ще бъде официално открита в рамките на първото у нас AR Expo. Изложението за Добавена реалност (Augmented Reality) ще се състои на 18 май 2019 г. в Гранд Хотел София.

В необикновената арт галерия се влиза чрез виртуален портал, който потребителят може да постави пред себе си чрез мобилно приложение. Когато порталът е отворен, прагът му се прекрачва физически и посетителят се озовава в помещение с творби на Drawly по стените. Точно като на истинска изложба, ценителите на изкуството могат да се приближат до всяка от картините и да я разгледат в детайл.

Освен „преносимата“ галерия, на първото изложение за Добавена реалност посетителите ще имат възможността да изпробват и приложения на големи български компании от различни сфери на бизнеса. Игри, 3D модели, полезна информация – всичко с Augmented Reality – ще бъде достъпно напълно безплатно за хай-тек ентусиастите от 12 до 18 ч. в предпоследната събота на май.

Друго ключово представяне в рамките на AR Expo е на първата у нас татуировка с Добавена реалност. При сканиране на татуировката с мобилно устройство, от нея излизат 3D обекти с допълнителна функционалност.

Пионерите не се изчерпват с тези творения. По време на изложението премиера ще направи и първият в света магазин само и единствено за продукти с Добавена реалност. Официалното му отваряне пък ще бъде на 15 юни на „Г.С.Раковски“ 182 в столицата.

В изложителите се включва и най-голямата компания за захарни изделия у нас – „Престиж-96“, които имат няколко AR продукта.

Организатор на събитието е Press Start – водещата агенция за игри и високи технологии в България, а основни медийни партньори са сп. „Мениджър“, Kaldata.com и ARX.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!