Call of Cthulhu размива реалността в нов трейлър

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

За да ни подгреят (или смразят?) за излизането на хорър отрочето си Call of Cthulhu, разработчиците Cyanide пуснаха дебютен трейлър за играта седмица преди премиерата.  


Трейлърът хвърля (бледа, гаснеща и безпомощна) светлина върху някои от чудовищата, култистите и космичните потайности, с които ще се сблъскаме в играта. Всичко започва с бягството на Sarah Hawkins през очаквано зловеща гора, чиито преплетени клони водят от едно измерение в друго. Играта ще цели подобен ефект - никога да не знаем кое е истинско, и кое - плод на изплъзващия се разсъдък на главния герой. Самият той, детектив Edward Pierce, срещаме към края на трейлъра - мигове преди да получи съдбоносната задача да разследва смъртта на момичето.


Играта е официална адаптация на настолната Call of Cthulhu ролева игра на Chaosium, която измества акцента от битките върху диалозите, промъкването и разплитането на загадки. Постепенно ще придобивате и специални (и свръхестествени) умения, които да усъвършенстват детективските ви способности - ала ще трябва да ги балансирате с настъпващата лудост, породена от необяснимите събития, които ви заобикалят.


Макар трейлърът да не показва геймплей, такъв можете да видите тук и тук - точно навреме, за да прецените дали това лъвкрафтско блюдо е по ваш вкус. Call of Cthulhu излиза идния вторник, 30 октомври.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!