Call of Cthulhu трейлър показва геймплея зад космичния ужас

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Изглежда тази година няма да имаме почивка от лигави пипала, настоятелни култисти и неевклидова геометрия. Броени дни след като ви писах за  The Sunken City трейлъра, другият детективски адвенчър, вдъхновен от Лъвкрафт - праволинейно кръстен Call of Cthulhu - излезе с първи геймплей трейлър на Gamescom сцената.

Както е обяснено и в самия трейлър, Call of Cthulhu е вдъхновен колкото от едноименния разказ, толкова е и адаптация на обичаното настолно RPG със същото име. Преплитането между двете хорър заглавия става още по-любопитно ако вземете предвид, че Call of Cthulhu е била разработвана първоначално от Frogwares (хората зад The Sunken City). Случва се малко задкулисна драма и хоп! - ето ти две Лъвкрафт игри на хоризонта.

 

Разработваното от Cyanide заглавие е описвано от самите автори като “RPG мистерия с много психологически ужаси и промъкване в сенките,” и ни поставя в ролята на Edward Pierce - ветеран от войната и настоящ детектив с проблем с чашката. Той е натоварен с разследването на мистериозното имение Hawkings в (къде иначе!) Бостън, Масачузетс, и обстоятелствата около трагичните смъртни случаи между зловещите му стени.

Това ще изисква внимателно да балансирате детективски задължения като търсенето на улики, разпитването на свидетели и анализ на местопрестъплението с  класически Ктхулу-занимания като запазването на разсъдъка си, например. “Местните обитатели на Darkwater Island ще ви помагат и пречат,” обясняват създателите. “Вашето пътешествие е по ръба на разсъдъка и лудостта в търсене на истина, която отвежда Pierce все по-близо до Великия Сънуващ.”

Космичният ужас по Лъвкрафтовски е богат извор на вдъхновение, от който игрите тепърва има качествено да почерпят и поне аз мога приема с отворени обятия две, че и повече, заглавия по темата в близко бъдеще. В случая на Call of Cthulhu това бъдеще е особено близо, тъй като играта излиза на PC, PS4 и Xbox One на 30 октомври (рождения ми ден, не че намеквам нещо, кхъ-кхъ).

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!