Left Alive демонстрира 14 минути геймплей

От
В. Рашковски
на
26/2/2019

Square Enix пуснаха пространно видео за своята пишман-Metal Gear интерпретация на име Left Alive — последното заглавие от позабравената Front Mission поредица. Почти 15-минутното видео показва разнообразни аспекти на геймплея, включително промъкване, екшън и диалози… Толкова много, толкова очарователно абсурдни диалози.


В презентацията, наречена “През Военната Зона” (Through the Warzone) виждаме трима герои, които си проправят път през разкъсаната от конфликти и окупирана от врага Ново Слава (всякакви прилики с Украйна са случайни, кхъм). Както ще се уверите сами, геймплеят върви по утъпканата пътека на стрелба от прикритие, залагане на капани за не-особено-умни врази и притичване от кашон до кашон. По време на диалозите пък сме изправени пред морални избори за ограничено време, които извикват в съзнанието позабравената Alpha Protocol.


Ако трябва да бъда честен, геймплеят на играта изглежда дооооста дървен — като изтупано от прахта късно PS3 заглавие. Остава беглата надежда, че сценарият на Left Alive, както и неговите колоритни персонажи — дело на Yoji Shinkawa (Metal Gear Solid, Zone of Enders)  — ще съумеят да повдигнат на плещите си архаичните механики и постна визия на проекта.


Left Alive излиза на 28 февруари в Япония, след което се отправя на запад и пристига за нас, бака гайджините, на 5 март за PS4 и PC.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!