Alienware показаха PC отговора на Switch

От
В. Рашковски
на
7/1/2020

В рамките на тазгодишното Consumer Electronics Show в Лас Вегас, Alienware показаха нещо неочаквано: ‘Концепцията НЛО’ (Concept UFO, ама звучи по-забавно по нашенски, признайте). Това е преносимо, таблет-подобно геймърско PC, което е силно вдъхновено от хегемона в ‘ръчния’ пазар, Nintendo Switch. Това устройство дори включва скачващ се ляв и десен контролер (откъде ми е познато?), създавайки кръщелническата НЛО-форма.


Засега Alienware не споделят хардуерни специфики (но AMD не се стърпяха да издадат, че процесорът е Ryzen), не се ангажират с коментар за живота на батерията (въпреки че се чуват слухове за ~2 часа), и дори не коментират дали показаният прототип всъщност ще се превърне в консуматорски продукт. Това, което Alienware показват, е ‘уникалната си визия накъде може да тръгне PC гейминга’ (техни думи). Няма да си кривя душата — ако не друго, то поне изглежда атрактивно.


Прототипът използва Windows 10, тежи около килограм, и показва картината си на 8-инчов, 1200p дисплей. Контролерите се закачат за устройството посредством магнитни ленти. Екранът си има разгъваема стойка, на която да се крепи, ако решите да го разкачите от основното тяло и контролера. Джаджата си има и USB-C портове в случай, че изпитате остра нужда от клавиатура и мишка.

Концепция неСуич.


Посетителите на CES имат възможността да тестват прототипа с Rocket League, F1 2019 и Mortal Kombat 11. Въпросите за бъдещето му остават.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!