The Initiative взимат Sunset Overdrive директора

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

На E3 по-рано тази година, Фил Спенсър обяви намерението си да подсили отделите за вътрешна разработка на Microsoft чрез набор от ключови назначения и едно чисто ново студио, изградено от нулата. Новото студио се казва ‘Инициативата’ (The Initiative), за което Microsoft загатнаха, че ще работи по сюжетно-ориентирани игри под ръководството на бившия шеф на Crystal Dynamics Дарел Галахър. Пред очите ни вече минаха няколко високо-профилни назначения,  но през изминалата седмица видяхме още едно: Дрю Мъри от Insomniac.


Мъри е ключов кадър в няколко Insomniac игри до 2015, включително като дизайнер на всички три Resistance игри (и като главен дизайнер на Resistance 3), плюс директорска роля в ексклузивният за Xbox One Sunset Overdrive. Самият той пусна туит за новата си работа в Инициативата преди няколко дни.


Гигантът от Редмънд размахва пред медиите всяко такова назначение, целейки да напомни на всички за реформирането на своите студия за вътрешна, Microsoft-ексклузивна разработка. Макар все още да е много рано да знаем върху какво точно работи Инициативата, чистата бройка наети ветерани от индустрията говори, че вероятно става въпрос за повече от една игра. Също толкова вероятно е и да не чуем и гъкване от тях до следващото конзолно поколение.


От своя страна пък Sunset Overdrive беше обявено и излезе за PC миналата седмица.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!