Култовият комиксов шуутър XIII получава римейк

От
В. Рашковски
на
24/4/2019

Култовият first-person shooter в комиксов стил XIII ще бъде преобразен с римейк, който очакваме този ноември за PC, PlayStation 4, Xbox One и Switch.


Оригиналният XIII, базиран на поредицата белгийски графични новели със същото име, е разработка на Ubisoft Париж и излезе за PC, PS2, Xbox и GameCube в апогея на тази хардуерна ера, 2003 г. Играта следва приключенията на едноименния номериран герой, чиито живот се обръща наопаки, когато се буди на нюйоркски плаж с амнезия и открива, че е обвинен в убийството на американския президент.


Макар да има своите несъвършенства — неизбежно отбелязани още в тогавашните ревюта — играта си спечелва отдадени почитатели, до голяма степен заради запомнящият се комиксов (cel-shaded) арт стил, на който е един от първите представители. Помага също, че стрелбата е компетентна, а кампанията — доволно дълга със своите 34 нива.


Според PlayStation-ския блог, разработката на XIII римейка е поета от разработчиците Playmagic, и ще бъде разпространявана от Microids. “Идеята за римейка дойде по естествен път, тъй като усещахме, че има отчетлива липса на сюжетно-ориентирани екшъни от първо лице в модерния гейминг пазар,” отбелязват разпространителите. “Нашата цел е да осъвременим завладяващият сюжет на XIII за една нова аудитория от играчи с възможно най-добрата графика и анимации. Обещаваме, че резултатът ще е зашеметяващ и ще отдаде необходимата почит на оригинала.”


Може да видите част от досегашната работа на Playmagic по римейка в блог поста. Самият римейк на XIII очакваме на 13 ноември тази година.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!