MechWarrior 5 показва ко-оп с четирима

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Ако (подобно на мен) сте израснали със стабилна диета от “Волтрон” и “Конникът и Звездните Шерифи”, мечтата да управлявате свой собствен метален гига-воин, с който да сеете справедливо разрушение не ви е никак чужда. Вероятно разбирате и дългогодишната скръб, която беляза липсата на адекватни Mech-ориентирани заглавия в първото десетилетие на милениума. Нещата започнаха да се оправят след 2010, но баш мерилото винаги ще бъде дали имаме нов MechWarrior. Е, ще имаме. Piranha Games обявиха, че MechWarrior 5: Mercenaries ще излезе на 10 септември 2019.


Както подзаглавието ‘Наемници’ (Mercenaries) подсказва, дългоочакваната пета част ще продължи ловът на глави от последните MechWarrior заглавия, като ни слага начело на наемнически отряд. Въпросният, разбира се, вади мега-кинти правейки на решето мега-роботи с помощта на други мега-роботи. Играта е основно сингълплейър, но поддържа и кооперативен мултиплейър до четирима играчи - прекрасна идея, предвид отборния дух на жанра (и изброените детски по-горе).


Можете да видите кооперативния режим в действие като част от вчерашния стрийм от Mech_Con, където Piranha демонстрираха стоманената вакханалия:


Нямам търпение да се кача на възможно най-внушителната и трудно подвижна канонерка, с която да раздавам ракетни залпове като топъл хляб - а това е особен тип удоволствие, което само Mech игрите могат да предложат.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!