WoW: Battle for Azeroth вдига градусите

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Дойде това време от годината, в което Blizzard неумолимо разпалват фенските страсти предхождащи всеки World of Warcraft-овски експанжън - в този случай, открито конфликтния Battle for Azeroth. Първият удар върху статуквото в Азерот и крехките ни фенски психики беше нанесен от Sylvanas Windrunner, актуалния вожд на Ордата. Първо, изплакнете очи с греховно красивия рисунък на близардци:

 

...И споделете от коя страна на барикадата заставате, що се отнася до противоречивото лидерство на Ордата от Мрачната Лейди. За да не оставя място за грешна интерпретация, кратката анимация показва трагичната смърт на елфата и “прераждането” й като Кралицата-Банши от ръцете на Arthas Menethil. Тази класическа Warcraft трагедия вдъхновява действията й по изцеждане на всяка капка надежда чрез изгарянето на Teldrassil - домът на нощните елфи. Този необратим акт стои в основата на конфликта на идващия Battle for Azeroth експанжън.

Директно в негов отговор идва и чистокръвното CGI филмче Old Soldier. За качеството на компютърната анимация, подписана "Blizzard", дори няма смисъл да ви убеждавам:

 

"Старият Воин" показва, че Алиансът не закъснява с отговора на агресията на Sylvanas, обсаждайки крепост на Ордата под командата на легендарният ветеран на Ордата - Varok Saurfang. Разкъсван от мъка по отминали трагедии, настоящи зверства и бъдещи конфликти, Saurfang посяга към собствената си гибел - но дали няма какво (или кого) да укрепи вярата му в Ордата?

Почти не остана време до седмото разширение на обичаната Warcraft вселена - но е достатъчно, за да изгледате и предната анимация от Warbringers поредицата, тази за Jaina Proudmoore. Скоро очакваме и финалната, трета анимация за ключовите дами в експанжъна - тази на Нага-кралицата Azshara.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!