Werewolf от Vampire вселената - през 2020

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

След дълъг зимен сън, Werewolf: The Apocalypse – Earthblood се разбуди с новини - action RPG-то е сменило издателя си, и вече е предвидено за 2020. Поставено в същата ‘World of Darkness’ вселена като Vampire: The Masquerade – Bloodlines (която Нора ви стриймва припомнящо напоследък), новото RPG е разработвано от хората зад Styx и Call of Cthulhu - Cyanide Studio. Издател явно ще бъде BigBen Interactive, които купиха Cyanide по-рано тази година и поемат дистрибуторските задължения от Focus Home Interactive.


Та какво би представлявало едно екшън RPG във връколашката реалност? Засега авторите я описват така:

“Влезте в ролята на Кахал, прогонен върколак, който е принуден да се завърне в помощ на клана си. Той трябва да накаже всеки, който е посмял да поквари и унищожи Гая, Майката Земя. В кървавия си поход, Кахал ще изиграе ключова роля във Великата Война на Гароу срещу Пентекс, могъща корпорация, чиито действия нарушават баланса в природата.”


Дам, Werewolf си е Werewolf - чаровна каша от кръвожадни хипита, които се борят срещу апокалипсиса. Подобно на Vampire, имате различни кланове с различни цели и интриги, които се преплитат в цялостната свръхестествена екосистема.


Paradox, които притежават White Wolf (създателите на настолната ролева система), в момента правят генерални промени в книжния издател. Най-общо, White Wolf преминават от вътрешно разработвани игри в такива, правени в сътрудничество с други студия. Вероятно има много общо с посредствената самостоятелна работа на Вълците от поне десетилетие насам, включително създаването на международен скандал с edgy простотиите в една от последните им Vampire книги (не се шегувам).

От Paradox твърдят, че “Интензивният екшън и свръхестествена опасност в Werewolf пасват идеално на BigBen. (...) Очакваме много от това партньорство, а също и по много други проекти.” Мога само да се надявам, че едно от тези ‘много други’ е именно продължението на Vampire: The Masquerade, за което открай време копнеят заклетите RPG фенове.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!