Изтече новият Watch Dogs — Legion

От
В. Рашковски
на
5/6/2019

Ubisoft никога не са били особено добри в пазенето на тайни — миналогодишния теч на информация за AC: Odyssey е най-пресния пример — и изглежда тенденцията няма да се промени. Разработката на нов Watch Dogs е кажи-речи публична тайна, и предвид планираното отсъствие на Assassin’s Creed заглавие тази година, в техния календар има удобна action adventure дупка, която дистопичния франчайз да запълни. Издайническо вписване (макар и вече премахнато) на новата Watch Dogs игра в Amazon почти официално подпечатва излизането ѝ.


Изтеклата информация именува новата игра Watch Dogs Legion. Страницата в магазина е създадена от самите Ubisoft и потвърждава досегашните слухове за новата игра.


“Watch_Dogs Legion е поставена в дистопична версия на Лондон от близкото бъдеще,” гласи описанието. “Един пост-Брекзит свят, в който обществото, политиката и технологиите са променили съдбата на Лондон. Лондон е един от най-иконичните градове в света, чието влияние се простира върху западната култура с векове… И Лондон пасва перфектно на WD, тъй като има една от най-високите концентрации на публично наблюдение в света, което го прави идеалното игрално поле.”


Аматьорското описание повдига някои въпроси относно достоверността на инфо теча, както и препратките към реални политически събития като Брекзит — особено за компания, която изрично се разграничава от политически коментар. Повече любопитство обаче буди описанието на геймплея, което обещава възможността да се ‘вселим’ и играем като което NPC изберем, във всеки един момент.


“Играй като всекиго — всеки индивид, който срещнете в отворения свят, има пълен набор от анимации, озвучение, характеристики и визия, които са създадени и направлявани от геймплей системите,” твърди описанието. Как би работило нещо такова е съвсем отделен въпрос, макар че Ubisoft вече са експериментирали по темата в Driver: San Francisco, където всяка кола е подвластна на играча с натискането на бутон.


Каквото и да ни готвят Ubisoft, със сигурност ще разберем по време на тяхната E3 конференция идния понеделник, 10 юни, в 23:00 ч.

Редакция (5 юни 2019): Ubisoft официално потвърдихаWatch Dogs Legion в Twitter. Загатва се и към достоверността на NPC гейм елемента, описан по-горе.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!