Без Assassin’s Creed през 2019

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Няма да има нова Assassin’s Creed игра през 2019, потвърди самият шеф на Ubisoft Yves Guillmot на тазгодишния Gamescom. Вероятно компанията е научила своя урок от миналогодишния Origins, на който бе дадена допълнителна година разработка и който пожъна значителен успех, като прекрои голяма част от формулата на иначе ежегодната поредица.

Ала не е изключено тази “предварителна застраховка” и уверение на феновете да е реакция към множеството критики към Assassin’s Creed Odyssey, който идва година след Origins и сякаш направи заявка за завръщане към ежегодния цикъл. Макар многократно да е било подчертавано, че древногръцкото заглавие е било в ръцете на изцяло отделен екип, че е плод на дългогодишен труд и че вкарва невиждани за франчайза RPG елементи, вкусът от старите практики още нагарча.

“Имахме игра миналата и тази година, но няма да има изцяло нов Assassin в 2019,” каза Guillemot. “Единствено разделението на тези екипи налага две игри в две поредни години. Догодина ще имате почивка.” Шефът на Ubi увери феновете, че вместо да платят за прибързана и недоошлайфана нова игра за 60 долара догодина, инвестицията им в Odyssey ще се отплати с експанжъни и допълнително съдържание, което да обогати дигиталната Елада.

“Подготвили сме много съдържание за Odyssey. Екипът цели да разшири спектъра на геймплей с неколкократни добавки към базовата игра, така че влизайки в Одисеята тази година, ще получите от нея няколко години удоволствие.” Макар да е рано да говорим за бъдещето на Odyssey, вече се носят слухове за експанжън в Атлантида, например.

С обещание от най-високия ешелон изглежда, че Ubisoft ще спазят новия двугодишен цикъл занапред - а и би се наредил много удачно с очакваното ново конзолно поколение през 2020. Юбисофтци отпразнуваха Gamescom с нещо повече от обнадеждаващи обещания - хвърлете поглед на новия Odyssey трейлър тук:

 
Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!