Uncharted филма излиза декември 2020

От
В. Рашковски
на
7/6/2019

Спекулациите относно кой ще поеме ролята на Nathan Drake, звездата на екшън адвенчър блокбъстъра Uncharted, кажи-речи официално приключиха. Напук на очевидно подходящия Nathan Fillion или първоначално планувания Mark Wahlberg, екипът се е спрял на текущия Spider-Man: младока Tom Holland. Беше разкрита и дебютната дата на филма: 20 декември 2020.

Филмът по Uncharted, който феновете искаха. Въздиш.


Информацията идва от днешния туит на Geoff Keighley — гейм журналист с установена репутация в индустрията, който познавате и като организатор на The Game Awards.


Ако Holland ви се струва прекалено младичък, за да играе каквото и да било Nathan Drake-ско, не грешите — филмът ще се фокусира върху ранните години на авантюриста, кратък поглед към които получихме в последните две Uncharted игри. Кино адаптацията вероятно цели да добави контекст към тези неизследвани моменти от Uncharted сагата, ловко избягвайки директни сравнения с игрите в процеса.

Младият Nathan Drake и Tom Holland - съпоставка!


След многократни промени в екипа, зад камерата застава Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane), със сценарий от дебютантите Mark Walker и Jon Rosenberg, които ще преработят написаното от Joe Carnahan (Smokin’ Aces). Въпреки петорната промяна в режисьорския пост и тройната — в сценаристкия, твърдо обявената дата на излизане вдъхва доверие във финализирането на проекта. Остава само да разберем къде ще се нареди пълнометражният Uncharted в оспорваната откъм игра-на-киноекран адаптации 2020-та, в която чакаме още Sonic the Hedgehog и Super Mario филми. Брр.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!