The Walking Dead върви към своя край

От
В. Рашковски
на
9/1/2019

Skybound Games ни дадоха първи поглед към завършека на The Walking Dead: The Final Season, заключителната глава на дългогодишната зомби-апокалипсис сага  от Telltale Games. Последните хлопнаха кепенци във внезапна, но тъжна и разочароваща поредица от събития в края на миналата година.


‘Епизод Три’ е първият проблясък на активност след фалита на оригиналните автори на поредицата, Telltale. Първоначалният анонс за затварянето на студиото беше съпроводен с уволнението на почти всички нейни служители, включително целият Walking Dead екип, а все още беше излязъл едва Епизод Едно от обещания финален сезон на играта. Епизод Две излезе скоро след новините за финансовия крах на студиото и е последното нещо, което носи името на Telltale; страховете на феновете, че поредицата ще остане незавършена на ръка разстояние от финала бяха болезнено основателни.



Завършекът обаче премина на плещите на Skybound Games, притежавани от самия автор на комикса по The Walking Dead, Robert Kirkman. Той обяви също, че е събрал членове от оригиналния Walking Dead екип разработчици, които да доведат най-знаковата дигитална книга-игра докрай с още два епизода. Епизод Три, титулуван “Счупени Играчки” (Broken Toys) е първият от пост-Telltale периода, и поне на мен ми е любопитно дали ще бъде на очакваното ниво. И ако завършекът на The Walking Dead бъде добре приет, ще продължат ли Skybound в незаетата ниша, опразнена от Telltale?

Отговорът на този и много други въпроси ще получим на 15 януари, когато излиза Епизод Три от The Final Season за PC, PS4, Xbox One и Switch. PC играчите, които вече са си закупили сезонен пас в Steam, ще получат оставащите епизоди автоматично. Ако не сте от тях обаче, ще се наложи да си закупите оставащите части в новооткрития Epic Games Store, който вече държи ексклузивните права над завършека на The Walking Dead.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!