Ubisoft отлагат Watch Dogs Legion, Gods & Monsters, Rainbow 6 Quarantine

От
В. Рашковски
на
24/10/2019

Ubisoft обявиха забавяне на излизането на Watch Dogs Legion, Gods & Monsters и Rainbow 6 Quarantine, всяка от които вече се очаква след приключването на текущата финансова година на компанията.


По график и трите горепосочени игри трябваше да излязат преди края на март 2020, като Gods & Monsters и Watch Dogs: Legion дори имаха конкретни пазарни дати — 25 февруари и 6 март 2020, респективно. В днешния си финансов отчет към инвеститори обаче, Ubisoft потвърдиха, че и трите заглавия ще излязат в рамките на следващата финансова година, т.е. между април 2020 и март 2021.


Новините последват занижаването на финансовите таргети за текущата финансова година, резултат от по-ниските приходи от очакваните от Ghost Recon: Breakpoint и — “до по-малка степен” — от The Division 2.


В изявление до пресата относно Breakpoint, Yves Guillemot (CEO на Ubisoft) каза, че макар качеството на играта “да е изглеждало на очакваното ниво” преди излизането ѝ, “оценката на критиката и продажбите в първите седмици от излизането на заглавието са били много разочароващи.” Въпреки частичният провал на заглавието, Ubisoft обещават дългосрочна поддръжка на играта, както и “комуникация с фенската общност, за да направят необходимите подобрения.”


Guillemot също подчерта три аспекта, в които компанията идентифицира проблеми както с The Division 2, така и с Breakpoint: несъвършената имплементация на “геймплейни иновации” и липсата на “отличаващи фактори” в Breakpoint, а в случая на The Division 2, трудността в генериране на интерес към продължение на ‘хоби’ игра (т.нар. live game). По последната точка, Ubisoft ще променят политиката си в посока “по-големи паузи между итерации на хоби игри” занапред.


Компанията не даде никаква индикация за ревизираните пазарни дати на гореизброените игри отвъд ‘фискалната 2020-2021’. Няма отзиви и за прогреса по постоянно отлаганото мултиплейър пиратско приключение Skull & Bones, което също беше отложено за следващата фискална година още през май.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!