Nier: Automata получи GOTY издание

От
В. Рашковски
на
27/2/2019

Две универсални истини: едно, Nier: Automata е една от най-добрите игри на 2017 и две, PC портът на играта е изстъпление срещу мишко-клавиатурното човечество. Първата истина предполага излизането на GOTY (Game Of The YoRHa) версията на играта тази седмица, а втората — моето разочарование от липсата на каквато и да е поправка на бъговете и недостатъците в уж дефинитивното издание. Добре, че фенските модове спасяват положението за пореден път, и измиват срама от оставените ръце на Square Enix.


Ако вземем фенските фиксове предвид, PC изданието на Nier: Automata е нейната най-завършена, красива и адаптивна (да се разбира — към контролер по ваш вкус) версия. Липсата на официален пач за един от изненадващите хитове на 2017 и неговата прилично популярна компютърна преработка е дебела черна точка за Squeenix, както и сериозен повод да се замислите за купуването на техни бъдещи игри. Засега обаче избирам да вдигна пореден палец горе за отрочето на Yoko Taro, и да наблегна на бъдещето на поредицата.


Ако търсите какво да запълни меланхоличната Nier дупка в живота ви, отбележете си двете книги от тази вселена за 2019. Първата (Long Story Short) вече излезе, и преразказва събитията от играта; втората (Short Story Long) очакваме по-късно тази година. Тя ще включва няколко нови разказа, както и официалния превод на ‘Прометеевия Огън’(The Fire Of Prometheus), притчата, която свързва оригиналния Nier с продължението му. И ако тази доза робо-тъга не ви стига, Final Fantasy XIV ще добави серия тематични Automata рейдове в идните месеци.

NieR: Automata, Game of the YoRHa Edition е налична сега срещу €39.99 в Steam и Humble. Можете да прочетете малко повече за преизданието тук. DLC-то 3C3C1D119440927 (да, така се казва) пък е намалено на €9.99 в Steam.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!