THQ придобиха и Alone in the Dark

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Унесен от видимо непрестанната им шопинг терапия за франчайзи, към които носталгичната геймърска душа храни поне зрънце любов, забравих да ви рапортувам: THQ Nordic придобиха и Alone in the Dark. Класическата хорър поредица беше част от пакет със стратегическата поредица Act of War, доскоро притежаван от хамелеона, надянал кожата на Atari и преструващ се, че му пука за стари франчайзи. Хамелеоните, надянали кожата на THQ (спомнете си банкрута на оригиналната компания през 2012) пък са точни пичове, и тази покупка е поредната със солидни планове за бъдещи игри (включваща Amalur, Darksiders, Saints Row и какво ли още не).


Обявлението за покупката от миналата седмица небрежно споменава, че виенският офис на THQ Nordic поема “ежедневните операции по франчайзите, включително продажби и дистрибуция, оценка за продължения и ново съдържание и т.н.” Вдъхва надежда, че ще си помислят за нови игри, нали? Макар да не включва подробности, казаха горе-долу същото и за покупката на Kingdom Of Amalur в началото на септември. Стискам палци да влеят свежа кръв в тези дигитални светове, вместо да легнат върху безжизнените им съкровища като корпоративен Смог. Все пак същата компания ремастерира Titan Quest и е на път да даде цяла нова част на Darksiders.


Ще бъде интересно да видим какво представлява нов Alone In The Dark в хорър ера, която залага на шоковия уплах. Поредицата започва във (вече праисторическата) 1992 и полага основите на сървайвъл хоръра, чиито стъпки следва дори име като Resident Evil. По хорър-игрова традиция, оттогава Alone in the Dark е страдала доста като поредица, с посредствени до лоши продължения и о, Господи, мултиплейър пуцалката от 2015. Последната що годе нормална игра от поредицата беше тази от 2008, чиято най-добър аспект беше озвучението от Мистерията на Българските Гласове. Аз лично си я спомням и покрай главния герой, който отваря инвентаро-шлифера си по крайно съмнителен начин - ала неуспял ексхибиционист, или пък bona fide hustler, който иска да ми шитне фактури на Илиянци.


Искрено препоръчвам на THQ да затегнат връхните дрехи редом с геймплея в потенциалната нова игра.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!