Има надежда за финала на The Walking Dead

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Съдейки по новините от последните дни, затварянето на Telltale Games обричаше на гибел дългоочаквания финал на дигиталната адаптация по The Walking Dead - същински нож в гърба на феновете, които следят епизодичната сага от шест години насам.  Почитателите на поредицата нададоха отчаян вопъл за спасението поне на финалния сезон, но последвалите изказвания на Melissa Hutchison (озвучителката на главната героиня Clementine) и гейм дизайнерите Emily Grace Buck и Michael Kirkbride не дадоха особена надежда.   

Светлина в края на тунела обаче може и да има. Ден преди излизането на TWD: The Final Episode chapter 2 (вече завършеният втори от четири епизода), туит от разпадащата се компания Telltale намекна, че поредицата може да види своя завършек.

Един обнадеждаващ туит е далеч от твърдо обещание и график на излизане, но поне дава сламка, за която да се хванат феновете.



Реалистично погледнато не е изненадващо, че други студия проявяват интерес към франчайза: The Walking Dead е причината Telltale изобщо да придобият популярност, а и целият фокус на студиото преди финансовия срив е бил върху Сезон 4 - респективно, разработката вероятно е в напреднал стадий. Щетите върху репутацията на поредицата, да не говорим за Telltale като име (ако въобще се запази) са необратими, но гладни за придобивки разпространители като THQ и Paradox спокойно могат да доведат разработката до търсения край. Покрай това ще съберат както урожая на жадните за завършек фенове, така и тяхното благоразположение занапред.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!