Неделно Кафе: Carbot’s DiabLOL

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Вероятно всеки, който се е сблъсквал с игра на Blizzard през последната… петилетка, че и повече?... е засичал и кратките, сладурести и много, много смешни анимации на CarBot. Джонатан Бъртън, канадският аниматор познат повече като CarBot Animations, прави рисувани скечове с всяка от обичаните близардски вселени, като набляга най-вече на StarCraft и Heroes of the Storm, но не подминава и останалите - спорадични епизоди има за WoW, Overwatch, Hearthstone и Diablo.


Именно Диабло вселената - и първата игра в частност - е обект на чисто новата му поредица, DiabLOL. От нея вече излязоха два епизода, които не пропускат всякакви култови моменти от знаковото action RPG на вече далечната 1997: безжалостната канонада от стрели на Skeleton Archer-ите, тролските Shrine-ове, неизбежната смърт при Butcher-а, че даже и “дупенето” на предмети. Детайлите са десетки и подробното им описание ще ви развали гледането, но ви уверявам в едно - ако сте фен на старото Диабло, ще цвилите от кеф (и смях).


Нямам търпение за следващите епизоди, а дотогава - ще си припомня излезлите с удоволствие. Приятно гледане!

В рубриката Неделно Кафе ви споделям нещо забавно, разтоварващо и - разбира се - неподправено геймърско. Формата може да варира - видео, музика или галерия - но насладата за душата е свързващото звено. В рубриката винаги ще намерите нещо подходящо за релаксирана консумация на чаша топло следобедно кафе (или друга напитка по избор) в неделен следобед.
Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!