CS:GO е безплатна и получава Battle Royale

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Counter-Strike: Global Offensive, неостаряващата FPS класика на Valve, стана free-to-play. Но както казваше Хорст Фукс от WS Телешоп, това не е всичко! Безсмъртната пуцалка желае да прилапа и младите фенове, като пуска Battle Royale режим - т.нар. Danger Zone.


Това не е първият флирт на Counter-Strike с free-to-play идеята; Valve пуснаха (явно пробна) безплатна версия през септември, която позволяваше на играчите на играят единствено срещу ботове. Идеята на този експеримент уж беше да запознае новите играчи с оръжията и картите на Counter-Strike.


Новият free-to-play дебют обаче предлага цялото преживяване - дава ви безплатен достъп до Counter-Strike: Global Offensive в целият му блясък на хакове, сол и близко- и далекоизточни съотборници.

Според Valve всички играчи, които са закупили играта преди ъпдейта, ще получат ъпгрейд на акаунтите си до Prime Status (с обичайна цена от 13 евро). Играчите с Prime Status ще се изправят само срещу други такива, и ще имат достъп до ексклузивните за Prime “Danger Zone Souvenir MP5-SD | Lab Rats” скин (който се печели с XP от батъл роял режима), както и Danger Zone Case със 17 оръжейни скина (weapon finishes) и редките Horizon ножове.

Що се отнася до самия Danger Zone режим, Valve го описват като “високоскоростен battle royale, изграден от тактическия геймплей на CS:GO,  в който играчите използват ума, рефлексите и ресурсите си в битка до последния оцелял.” Засега включва само една карта - Blacksite - както и режими за соло, игра по двойки и тройки. Когато се пуснете соло, играчите в мача са 16, а по двойки или тройки максимумът се качва на 18. Броят е доста по-малък от стандартните очаквания към battle royale, но размерът на картата и темпото на играта са съобразени с това.


Мачовете започват по обичайния за жанра начин - спускате се отгоре, тупвате нежно някъде и веднага се втурвате в търсене на кеш. С намерените тук-там пари (плюс доходи от изпълнението на мини-мисии като спасяване на заложници) си купувате оръжия, типично по CS-овски. Покупките ви се носят, тематично за 2018, от услужливи летящи дрони.

Оръжията са добре познатата менажерия от пистолети, пушки, SMG-та и снайпери, както и C4 и гранатите от базовата игра. Режимът вкарва и любопитния персонален таблет, на който можете да следите вражеските позиции, маршрутите на дроните и радиуса на постоянно стесняващата се “Опасна Зона” (Daaaanger Zooooone, пейте с мен!) Като цяло, свежа нова добавка в добре познатия тактически екшън пакет. Можете да прочетете още за новия режим в Danger Zone уебсайта.


Безплатният Counter-Strike: Global Offensive е наличен още сега, и една бърза разходка до Steam ще ви снабди с всичко налично - независимо дали искате да играете класическите отборни мачове, или модния батъл роял.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!