Resident Evil Project Resistance демонстрира геймплей

От
В. Рашковски
на
16/9/2019

В тийза си по-рано тази седмица, Capcom описаха разработваното Resident Evil странично заглавие Project Resistance като “отборно-базиран survival horror”. Показаният тогава кинематографичен трейлър беше по-скоро за атмосфера отколкото информация, но вече имаме доста по-добра идея каква ще е играта — благодарение на геймплей трейлъра по-долу:


Както предсказаха по-досетливите от вас, играта ще бъде асиметрична мултиплейър игра в духа на Dead by Daylight и Friday the 13th. Поставена в лабиринтоподобна лаборатория, тя изправя четирима ‘Оцелели’ срещу един ‘Злодей’, и всеки от играчите ще има специфична роля и уникални умения, с които да допринесе към отбора.


Съдейки по трейлъра, Tyrone е таранът на групата, Valerie е лечителката, Samuel е специалист в ръкопашния бой, а January е хакерка. Заедно, те трябва да избягат от капана на Злодея, петият играч. Неговият геймплей изглежда най-интересен, защото докато другите са заети с (честно казано) стандартно упражнение по оцеляване, той се вселява от една охранителна камера в друга и вгорчава живота на жертвите си, устройвайки клопки и поставяйки чудовища. Има дори известна степен на контрол върху заобикалящата среда, като способността да гаси лампи, заключва врати и активира защитни установки. Способен е и да краткотрайно да контролира зомбитата, за да добави щипка личен привкус в хаотичните им атаки.


Перлата в короната на Злодея е способността му да се всели в Тиранина, познат още като г-н Хикс, и да подгони играчите. Ако Project Resistance запази функционалностите за гласова комуникация на споменатите по-горе конкурентни игри, DMX може да очаква нова вълна на слушаемост на най-известното му парче, докато кънти в жадните за meme-та геймърски слушалки.


Трейлърът обещава затворена бета между 4 и 7 октомври, като уви не уточнява за кои платформи и региони се отнася тя.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!