PvP в Pokémon GO: Какво трябва да знаем?

От
Н. Предева
на
7/1/2019

Две години и половина след излизането на Pokemon GO, дългоочакваният PvP ще режим еволюира от мираж в реалност.

Феновете на играта с добавена реалност най-сетне ще получат възможността да премерят сили един срещу друг. Макар и да няма все още конкретна дата за излизането на новата функционалност, представител на Niantic обещава ъпдейтът за зарадва света до края на този месец.

Избиране на опонент

Когато пуснат новия ъпдейт, в секция "Nearby" ще се появи нов таб озаглавен "Battle" — чрез него ще можете да се сражавате срещу човек във ваша близост. Опция номер две е да се изправите дистанционно срещу свой приятел, стига да сте със статус "Ultra Friend" или "Best Friend". Последният ви вариант е да тренирате уменията си срещу съответния за фракцията ви наставник.

Подбор на отбор

За разлика от Raid-овете, където всеки играч създава отбор от 6 покемона, PvP битките изискват отбор от три. В началото на битката се избира лига — Great (до 1500 CP), Ultra (до 2500 CP) или Master (без рестрикции). Интересен детайл е, че играчите няма да имат възможност да изберат Ditto или Shedinja.

Покемоните ви ще могат да развият и ново charged умение! За целта ще трябва да кихнете приятно количество Stardust и Candy, но още не разполагаме с конкретики.

Бойна механика

PvP битките драстично ще се различават от Raid-овете. Не е ясно дали Raid-овете няма да получат сходен ъпдейт. Накратко:

  • Няма да ви се налага да съживявате и лекувате покемоните си — нанесените щети са само до края на схватката.
  • Покемоните ви вече могат да "свръхзареждат" атаките си. Supercharged атака се прави чрез скоростно тапване по екрана веднага след активиране на charged атаката, като по такъв начин можете да увеличите силата на удара с приятен процент.
  • Всеки играч ще има възможност да се предпази от Supercharged атаката на опонента си с помощта на специален щит, който може да се активира максимум два пъти на сесия.
  • Премахва се възможността да избягвате атаки (dodge).
  • Играчите няма да имат рестрикция на това колко пъти могат да разменят покемона върху бойното поле, но ще трябва да чакат по 50 секунди след всяка смяна.
  • Победителят е този, който 1) успее да победи всички покемони на опонента си или 2) има по-висок общ процент на HP, когато изтече таймерът.

Награди

Всеки печели! Ура! Из наградите след всяка битка фигурират Stardust, купчина "мистериозни" предмети и мъничък шанс да ви се падне Sinnoh stone. Няма ограничение в това колко битки можете да проведете на ден, но награди ще получите само до третата си битка срещу истински хора и само за първата битка срещу наставника си.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!