Авторите на Myst с нов куест в Kickstarter

От
В. Рашковски
на
27/3/2019

Cyan Worlds, разработчиците на основополагащият пъзел/адвенчър Myst, пуснаха Kickstarter кампания, която да спонсорира разработка на следващия им проект, Firmament — VR игра в същия жанр.


По-паметливите вероятно си спомнят, че Firmament беше разкрита горе-долу по същото време миналата година, и беше описана като “ново стиймпънк приключение”. Ранното разкритие беше придружено с необичайно дълъг трейлър, което подсказваше напредналия стадии на разработка.


Дванадесет месеца по-късно Firmament вече се намира в Kickstarter, търсейки фенска подкрепа, и обещава да излезе през юли 2020 — стига да достигне необходимото финансиране. И макар да няма съществено повече информация спрямо загатнатото миналата година, Cyan поясниха няколко важни детайла и споделиха късчета геймплей, които да привлекат потенциалната ви подкрепа.


Firmament е описан като сюжетно-ориентиран адвенчър, чиито “корени са дълбоко в духа на Myst, Riven, и Obduction”. Играта е градена с мисълта за VR на PC — за разлика от Obduction, която получи проблемна VR поддръжка след излизането си, довела до редица нестабилности. Cyan обаче потвърждават, че новата игра ще може да се играе и без VR устройство.


Cyan се надяват на 1.3 милиона долара за завършването на разработката на Firmament. Към днешна дата играта е на ~20% от тази цел, а кампанията тепърва започва. Можете да я погледнете цялостното предложение (плюс обичайните благинки за донори) в Kickstarter страницата.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!