PS Now с куп нови заглавия и по-ниска цена

От
В. Рашковски
на
3/10/2019

Sony направиха мощен напън в рекламата на PlayStation Now, смъквайки цената на услугата перманентно и добавяйки временна селекция от хитови игри.


Цената за ЕС е €10 на месец или €60 за цяла година, спрямо доскорошните €15 и €100, съответно. За следващите три месеца, PlayStation Now ще предлага отбрани Sony ексклузиви от тежка категория — God of War, Uncharted 4 и Infamous: Second Son, както и крос-платформения хит Grand Theft Auto 5.


“PS Now вече се предлага на по-примамлива цена, сравнима с други развлекателни стрийминг услуги на пазара,” казва Grace Chen  в блога на PlayStation


PlayStation не пропускат да изчеткат офертата, посочвайки, че PlayStation Now има “най-голямата библиотека от игри на която и да е абонаментна услуга на конзоли, с над 800 налични игри.” Това влиза в открит двубой с “над 100”-те (вече над 200) цитирани заглавия от Microsoft в рекламата на техния Xbox Games Pass.


Очевидно Sony са жадни да се хвърлят в мелето на гейм стрийминг услугите, в което дългогодишните им конкуренти от Microsoft, а също и новия играч на пазара — Google Stadia — вече са заявили участие.


По всеобщо мнение, бъдещето на PlayStation Now зависи до голяма степен от знаковите заглавия, които предлагат в списъка. PlayStation Now позволява стриймването на щедра селекция от стари PS2, PS3 и PS4 заглавия — със сигурност по-голяма от Xbox Game Pass-ката — но позволява свалянето единствено на PS4 заглавия.


От своя страна, Xbox Game Pass позволява локалния даунлоуд и игра на Xbox, Xbox 360 и Xbox One игри. Услугата е по-евтина (около 5 евро месечно), и включва заглавията на Xbox Games Studios едновременно с пазарния им дебют — нещо, което Sony дори не започват като тема.


Качеството на PS4 блокбъстърите обаче е неоспоримо — а също и заключението, че Sony просто имат по-силния списък с ексклузивни заглавия в рамките на текущото конзолно поколение, независимо колко по-късно ги получава PS Now.


Ако си търсите евтин начин да изиграете някои от най-добрите PS4 заглавия в идните месеци, хвърлете един поглед на услугата. Тамън ще надникнете и в стрийминг бъдещето на гейминга.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!