Layers of Fear 2 опъва платната на страха

От
В. Рашковски
на
21/1/2019

Възможно е да сте го пропуснали (аз бях), но изглежда, че отличния хорър-дебют Layers of Fear се е запътил към продължение. Държа да подчертая, че тук не говорим за Observer — киберпънк ужасията, която разработчиците Bloober Team направиха директно след това, а същинска втора част. С цифричка и прочее. Layers of Fear 2 ни запраща в трюма на мрачен кораб, и разказва историята на актьор, преследван от ужасите на лудостта. Подобно на Rutger Hauer в Observer, разработчиците отново са вкарали именит актьор като глас зад кадър; този път е Tony Todd — познат от ролите си в Candyman, The Crow и Night of the Living Dead. Можете да чуете перфектния му за хорър тембър в нов трейлър:


Поредицата Layers of Fear продължава артистичната тематика; първата част беше посветена на пропадането в изкривеното съзнание на художник, а изглежда втората ще ни отведе в сюрреалистичната златна ера на Холивуд, по време на снимките на загадъчен филм на круизен кораб. Bloober отново залагат на майсторската им манипулация на заобикалящия свят, в който стени, врати и подове неусетно преливат.

Очакваме Layers of Fear 2 по-късно през 2019, разпространявана от Gun Media. Ако жадувате за още страхотии, ето ви видео за вдъхновенията на играта:



Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!