Надникнете в сюжета на Mortal Kombat 11

От
В. Рашковски
на
8/3/2019

NetherRealm пуснаха пореден трейлър за загрявка преди излизането на Mortal Kombat 11 — този път е посветен изцяло на сюжета, и разкрива цяла шепа стари муцуни, които се завръщат в абсурдния времеви калабалък, който се заформя. Видеото потвърждава като играеми персонажи Cassie Cage, Jacqui Briggs и Erron Black, както и невиждани досега герои от вселената на Mortal Kombat.


Сюжетът се върти около новата злодейка Kronika и нейните способности за пътуване във времето, което позволява всякакви хронологични шашми — версии на герои от минало, настояще и бъдеще рамо до рамо или счепкани в бой, например. Имаме представителна извадка за това как Johnny Cage се бие сам със себе си. Shao Kahn също е потвърден като част от сюжета, макар това да прави достъпността му като бонус ако поръчате играта предварително лееееко гнусничко.


Самият трейлър е достатъчно бомбастичен, абсурден и грабващ вниманието сам по себе си за да не се налага да напомням, но — NetherRealm са най-добрите, що се отнася до включването на сюжет в контекстуално труден жанр като бойните игри. Предходната Injustice 2 го доказа с колоритните си, експресивни герои и случки, и по всичко личи, че Mortal Kombat 11 ще последва примера ѝ.


Ако не можете да се абстрахирате от рап-рока, който безапелационно кънти във всяка секунда от трейлъра, то последно напомняне: чакаме MK11 на 23 април.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!