Rage 2 връща времето назад в последния си трейлър

От
В. Рашковски
на
10/5/2019

Ако можем да определим цялостната тематика на трейлъра, посветен на излизането на Rage 2, тя би била “връщаме времето назад”. По един 80-арски, култ-към-кича начин, който обаче е доста сполучлив.


Отначало, Rage 2 прехвърля календара наобратно до оригиналния Rage от 2011 и хули оригиналния край. “Кофти завършек! Това ли е всичко? Кътсцена как се лашка земята?”, пише разгневеният анонимен играч. Пътуването във времето обаче не спира — връщаме се до деня, в който геймъра си купува Rage, до деня, в който е роден, до деня, в който родителите му се женят, до Витрувианския Човек на да Винчи… И когато часовникът не може да се връща повече, виждаме котка с близалка. Разбира се.


Всичко това звучи като кофти трип с халюциногени, и най-вероятно трейлърът е бил замислен точно в такъв момент. Целият този Avalanche нонсенс, плюс обещанието за полиран от id Software Doom-ски екшън, обаче ми изглеждат все по-примамливо. Играта даже си има BFG-9000 и NBA Jam глас зад кадър, какво повече да иска човек? Rage 2 излиза на 14 май в Bethesda.net и Steam.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!