Liu Kang, Kung Lao и Noob Saibot в MK11

От
С. Чавдаров
на
27/3/2019

Онзи ден от NetherRealm пуснаха нов сюжетен трейлър за Mortal Kombat 11, който още веднъж акцентира върху факта, че познатите ни и одъртяли заедно с нас смъртоносни бойци този път ще се изправят срещу деведесетарските си версии. Видеото потвърждава и присъствието на Liu Kang, Kung Lao и Jax в селекцията на новата игра.


Тематиката “старата школа срещу новата” е гарнирана с приятни детайли, като завръщането на класическия фатал на Liu Kang, в който той се превръща в дракон и отхапва половината от опонента си, доста неловкият за Jacqui Briggs сблъсък между баща ѝ и по-младото му “аз”, както и пренасянето на биткта дори в самото озвучение на трейлъра, където чуваме прескачане между рап парче от 90-те и такова от последното десетилетие. Също така виждаме, че, когато младият Джони Кейдж е порязан по бузата, раната се появява и на лицето на стария Джони. Хмм!


Любопитно, но се забелязва и промяна на че цвета на кръвта на новия персонаж Geras - от син в червен. В трейлъра присъства и Китана, но още не е потвърдено дали ще може да се играе с нея.


Носталгията по 90-те от NetherRealm загатнаха още миналия петък, когато стана ясен и първият DLC боец - Shang Tsung, който ще бъде озвучен от не кого да е, а самият Cary-Hiroyuki Tagawa, изпълнил същата роля и във филма по играта от 1995-та година. Магьосникът ще играе и водеща роля в завръщащия се режим The Krypt, където отключваме различни бонуси като скинове за героите, фатали и концептуален арт, навигирайки из… ами... крипта.


Заедно с това в пореден трейлър, както е по традиция, ни беше разкрито и завръщането на Noob Saibot - демоничният нинджа, който умее да манипулира сенките.  Появил се за първи път в Mortal Kombat 2 като скрит опонент, той за пръв път става играем в Ultimate Mortal Kombat 3, а последно го видяхме в Mortal Kombat 9 през 2011-та. Интересен факт: името му представлява съчетание между фамилиите на двамата създатели на франчайза - Ed Boon и John Tobias, изписани наобратно. В geeky сапунката, която представлява светът на MK франчайза, Noob всъщност е Bi-Han - оригиналният Sub-Zerо, убит от Scorpion по време на смъртоносния турнир в първата Смъртоносна Битка. След смъртта си той е съживен от Quan Chi, но вече е напълно покварен от зло (както обикновено става, когато Quan Chi насилва обратно към живот иначе откровени симпатяги) и се зове Noob Saibot, a в ролята на Sub-Zero встъпва по-малкият брат на Bi-Han, а именно Kuai Liang.


За финал да преговорим потвърдените дотук персонажи, които ще можем да управляваме в Mortal Kombat 11: Scorpion, Raiden, Sub-Zero, Sonya Blade, Skarlet, Baraka, Geras, Kano, D'Vorah, Kabal, Jade, Johnny Cage, Cassie Cage, Erron Black, Jacqui Briggs, Kotal Kahn, Noob Saibot, Liu Kang, Kung Lao and Jax Briggs. Очакваме и нови обявления по темата.


Играта излиза на 23-ти април за PS4, Xbox One, Nintendo Switch и PC.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!