Нов Settlers и преиздадени класики на хоризонта

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Ако сте стратегически джедай, вероятно усещате раздвижване на Силата в леко позанемарената ниша на средновековната градоустройствена стратегия. Почти по традиция тя идва от Ubisoft-ска територия, но този път с отчетливо немски привкус - BlueByte, автори на дългогодишната и обичана Settlers поредица, работят по нова част на стратегическата сага след осем години пауза. Чакаме я през есента на 2019!

 

Ето какво казват самите автори за новата The Settlers:

“Принудени да напуснат дома си след унищожително земетресение с мистериозен източник, Заселниците (Settlers) отплават към неизвестното и се надяват да открият нов дом. Не само ще се изправят пред безброй предизвикателства, но и ще станат част от древна мистерия, която ще промени животите им завинаги.”

Добрите новини обаче не свършват дотук, особено за фенове на досегашната поредица. The Settlers от 1 до 7 ще бъдат събрани в The Settlers History Collection и ще излязат на 15 ноември 2018. Ако ви сърбят ръцете за прашни класики още днес обаче, може да намерите преиздадената първа част в uPlay.

https://www.youtube.com/watch?v=xtFrdMnDd84Изглежда Blue Byte са в много дащно (или работливо, или и двете) настроение напоследък, тъй като очакваме от тях и нова игра от стратегическата Anno поредица февруари догодина.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!