The Last of Us 2 отложена за май 2020

От
В. Рашковски
на
24/10/2019

Следвайки репортажа на Kotaku-вската новинарска хрътка Jason Schreier, Sony излязоха с официално потвърждение, че The Last of Us 2 се отлага за 29 май 2020.


Анонсът дойде чрез блога на PlayStation. В него директорът на The Last of Us Part 2, Neil Druckmann, обясни причините за забавянето. “През последните няколко седмици, в които правим довършителни щрихи по играта осъзнахме, че просто нямаме необходимото време да полираме до играта до степента, която изискваме в Naughty Dog.”


“Това ни оставя с две възможности: да направим компромиси със сегменти от играта, или да си дадем повече време. Избрахме второто и новата пазарна дата ни позволява да довършим всичко на ниво, което ще ни задоволи, и също няма да стресира излишно екипа ни.


Макар да сме доволни, че не трябва да правим компромиси с визията си, сме разочаровани, че не успяхме да избегнем тази ситуация. Ще ми се да бяхме предвидили необходимите усилия по полирането на играта, но мащабът на играта ни надви. Разочаровахме феновете ни и съжаляваме.”


Jason Schreier излезе повторно на Twitter трибуната и добави, че друг PS4 ексклузив — Ghost of Tsushima — също ще бъде забавен за по-късен етап на 2020, за да се съобрази със забавянето на The Last of Us 2. Предстоящото заглавие на Sucker Punch беше предвидено за първата половина на 2020 и остава PS4 игра, макар че се доближава опасно до дебютния период на PS5 — празничния сезон на 2020.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!