Far Cry влиза в пост-апокалипсиса с New Dawn

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

По-рано тази седмица Ubisoft загатнаха за пост-апокалиптичен нов Far Cry, но на снощните The Game Awards студиото навлезе в доста повече подробности за бъдещия проект. Новата игра се казва Far Cry: New Dawn, и представлява самостоятелно продължение на сюжета на Far Cry 5. Историята продължава седемнадесет години след като (спойлер предупреждение) падат атомните бомби в края на предходната игра. Приключението ни запраща в разноцветната пустош на Hope County и отвъд, в отчаян опит да спрем набезите на две сестри-мародерки и тяхната подчинена шайка бандити. Други два ключови факта? Ще имате кучеМце Шиба Ину и голямо прасе като потенциални приятели. А, и играта излиза след два месеца. Не се шегувам, вижте дебютния трейлър.


Какво ще представлява играта? Е, следвайки типичния за Far Cry (и Ubisoft напоследък) подход, New Dawn е нещо средно между голям експанжън и чисто ново заглавие. Включват се всички основни механики от петицата, включително шматкане из отворен свят, безразборна стрелба, майсторене на екипировка, прочистване на бази в дивото и прочее.


Що се отнася до самия Окръг Надежда (дам, така се превежда Hope County) - самите места ще са същите от Far Cry 5, но претърпели значителни, ядрено-зимни промени.

“Светът е трансформиран от трагичните събития,” обяснява Жан-Себастиен Декант от Ubisoft. “Всички познати сгради или са рухнали напълно, или са закрепени с остатъци от апокалипсиса. Някои от зоните са напълно опустошени и са недостъпни. Но светът на играта не се е загубил, поне що се отнася до размер.”



Слонът в стаята, разбира се, е че всичко изглежда твъъъърде близко до първообраза - особено ако наскоро сте играли Far Cry 5. На всички е пределно ясно, че продукцията е с по-скромен мащаб - дори Ubi да не го признават на глас, по-ниската цена (45 евро) спрямо пълнокръвните ААА заглавия казва достатъчно. Изпълнението се усеща… как да го кажа... мръсно и бързо, което не е задължително лошо - същият подход донесе отличния Far Cry: Blood Dragon и недодялания, но амбициозен Far Cry Primal.


Ако не друго, то поне съвсем скоро ще знаем резултата от Far Cry-ската “нечетна година” съвсем скоро - Far Cry: New Dawn излиза на 15 февруари 2019. Още подробности - на сайта.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!