Fallout 76 вече предлага месечен абонамент

От
В. Рашковски
на
24/10/2019

Абонаментна услуга е вече налична във Fallout 76, обявиха Bethesda.


Премиум членството е наречено Fallout 1st и струва 15 евро месечно, или промоционалното 120 евро годишно.


Fallout 1st включва наръч от функции, които фенбазата на онлайн Fallout играта искат от излизането ѝ насам, като: частни светове (с обещание за поддръжка на модове, която ще дойде по-късно), склад за скрап с неизчерпаем обем, палатка, която върви с куп удобства (сейф, спален чувал…) и създава подвижна точка за ‘бързо пътуване’, 1650 ‘атома’ (игрова валута за магазина), знаковата ‘Рейнджърска броня’ като козметика, както и ексклузивни иконки и емотки.


Макар единствено притежателят на частния свят е необходимо да бъде член на Fallout 1st, е все така трудно да се приеме като разумен аргумент за съществуването на абонаментната програма. Същото се отнася и за обичаното рейнджърско облекло, което се прочу с един от върховите моменти на поредицата — Fallout: New Vegas. Поставянето ѝ зад платена бариера просто няма как да се приеме добре.

Приемете го като членски внос за рейнджърите.


Впрочем, макар ‘частният свят’ да ви позволява да поканите до седем ваши приятели, той ви позволява и да играете соло. Така че ако искате да изживеете света на мултиплейър-фокусираният Fallout 76, трябва да си платите отгоре. За капак на всичко, вече има разочароващи отзиви от играчи, които докладват за ‘преизползвани’ светове, в които вече са взимани предмети и убити NPC-та, както и невъзможност да ‘заключат’ световете си напълно.


Fallout 76, впрочем, все още е buy to play игра, и добавянето на абонаментна услуга е дързък пазарен ход от страна на Bethesda — особено предвид катастрофалната репутация на играта от излизането ѝ насам.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!