Beyond е следващият масивен ъпдейт за No Man’s Sky

От
В. Рашковски
на
19/3/2019

Hello Games вдигнаха завесата от следващия голям ъпдейт за тяхната космическо-изследователска епопея No Man’s Sky. Той се нарича Beyond и се очаква през лятото, като ще включва “радикално” нов онлайн мултиплейър компонент.

No Man's Sky: Beyond е описан като “най-амбициозната глава в историята на играта досега” и в зародиша си представлява три отделно планирани ъпдейта, които Hello Games преоценят и събират в едно голямо цяло. Студиото не разкрива всички нови геймплей елементи, които ще бъдат включени в Beyond, но споделиха ранна информация за първия компонент, наречен още No Man’s Sky Online.

Според разработчика, този компонент ще внесе “радикално ново социално и мултиплейър изживяване, което дава възможност на играчите във всяка точка на вселената да се срещнат и играят един с друг.” Не е много ясно как практически ще се приложи това обещание (традиция за Hello Games, хъхъ), но изглежда ще надстрои функциите, представени в миналогодишния Next ъпдейт, който позволи на групи от четирима да играят, изследват и създават заедно в процедурно генерираните светове на No Man’s Sky.

От студиото твърдят още, че No Man’s Sky Online ще включва “множество разпознаваеми онлайн елементи” и ще събере играчите “както никога досега”. Наблягат обаче и на позицията, че не считат играта за MMO, и че новите елементи няма да изискват “абонамент, няма да съдържат микротранзакции, и ще бъдат безплатни за всички досегашни играчи.”


Що се отнася до другите нововъведения в No Man’s Sky Beyond, Hello Games казват, че ще “споделят повече в идните седмици”, и че “ще говорим за всеки от трите основни компонента… когато сме сигурни, че можем да говорим с конкретика.” Отличен избор, смятам аз.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!