Fallout 76 няма да излезе в Steam

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Броени дни след като Epic обявиха, че Fortnite няма да бъде част от Google Play магазина, Bethesda се присъединиха към колективния нож в гърбовете на популярните дистрибутори и застанаха зад собствената си дигитална платформа.

Снощи Bethesda обновиха своите Fallout 76 beta бележки, които сега гласят, че Fallout 76 ще бъде достъпна на “XBox One, PlayStation 4 и PC (чрез Bethesda.net)”. Steam подозрително липсва от списъка и след кратка размяна на мейли, западните геймърски медии потвърждават, че планът на Бетесда е “PC версията на Fallout 76, включително B.E.T.A.-та и готовата игра, ще са налични само в Bethesda.net, не и Steam”.

 

Макар да потвърждават отсъствието си от популярния дигитален мол на чичо Гейб, Bethesda не цитират конкретна причина за това. Не е голям скок в логиката да предположа, че искат повече контрол върху приходите от Fallout 76 (Valve вземат своя дял от всяка продажба в Steam, като стандартът е баснословните 30%). Друга солидна причина е развиването на собствена екосистема от потребители, подобно на други масивни разпространители като Blizzard, Ubisoft и EA. Първоначалната липса на играта в Steam обаче не означава автоматично, че никога няма да кацне във Valve-ските полета - напомням, че и Fallout Shelter беше пуснат в Bethesda.net в юли 2016, но 9 месеца по-късно (март 2017) се появи и в Steam.

Ъпдейтът на Fallout 76 сайта също потвърждава, че бетата на играта ще прелее в окончателната версия. Играчите, които поръчат предварително получават достъп до “бетата” (термин без никакъв смисъл в 2018, изглежда), като техния прогрес ще се “запази в пълната игра”. Следователно ако ви пуснат атомка върху базата в бетата, не се притеснявайте - ще си останете радиационни и занапред!

Ако искате да си пробвате късмета в радиационната пустош на Западна Вирджиния, бетата на Fallout 76 започва през октомври, любопитно - първо за Xbox One.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!