Epic закупиха Psyonix, авторите на Rocket League

От
В. Рашковски
на
2/5/2019

Epic Games обявиха, че са в процес на закупуване на студиото Psyonix, които най-вероятно познавате от ‘четириколесния футбол’ феномен Rocket League. Сумата, която е била дадена за студиото и тяхната хитова игра, уви не са публично достояние.


Въпреки това новината безспорно е значителна, предвид масовата популярност на Rocket League — досега играта е продала 10.5 милиона копия на всички платформи, и може да се похвали с 57 милиона регистрирани играчи. Това е поредната сериозна заявка от страна на Epic в борбата за надмощие на PC гейминг пазара. Засега не е ясно дали играта ще продължи да се продава в Steam — първоначалните репортажи на западната гейминг преса твърдят, че Rocket League ще бъде спряна от продажба от Valve-ския тезгях до края на годината, но Psyonix настояват, че “играта ще остане налична, а дългосрочните ни планове ще бъдат обявени по-нататък”.


Ако вече сте играч на Rocket League в Steam, нямате причина за паника. Psyonix подчертават, че ще продължат да поддържат играта в платформата на Гейб Нюъл и компания в обозримото бъдеще. В разговор с Variety, разработчиците изясниха, че потребителите в Steam ще продължат да получават “пачове, DLC и всичкото ново съдържание, което PC играчите ще получат в Epic Games Store.”


В кратък списък с очаквани въпроси относно придобиването, Psyonix уверяват всички играчи, че “в краткосрочен план, нищо няма да се промени! Стига вие да го искате, ние ще продължим да обновяваме Rocket League с чести ъпдейти с ново съдържание, функции и нови начини да играете.”


В дългосрочен план, Psyonix се надява да “използва новото партньорство за да израсне играта по начини, които не бяха възможни за нас като самостоятелна компания досега. Вярваме, че достигането на Rocket League до нови аудитории и с по-силна поддръжка ще е най-добре за всички.” Твърди се, че и еспорт екосистемата на Rocket League ще спечели от сделката, тъй като тя “значително увеличава нашия размах и ресурси.”


Сделката между Epic и Psyonix ще бъде финализирана до края на този месец или началото на юни, като всички репортажи твърдят, че вече е въпрос на формалности.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!