Dragon Age 4 дебютира на The Game Awards

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Миналата седмица генералният мениджър на Bioware Кейси Хъдсън открито намекна за “тайна Dragon Age информация в следващите седмици”, само дето мистерията бързо беше разбулена. Според репортаж на GamesBeat, Dragon Age 4 ще бъде показан на The Game Awards тази седмица - но дебютът ще бъде повече от оскъден.


“Dragon Age 4 - или каквото си изберат да го кръстят - ще излезе след поне три години, според източници близки на студиото,” твърдят от GamesBeat. “Този график търпи промени, но това са сегашните очаквания на EA. BioWare и EA дори не са постигнали съгласие за името на новия Dragon Age - макар че това може да се реши до анонса на The Game Awards.”


Ако слухът е истинен, явно ентусиазмът на BioWare за Dragon Age франчайза работи на доста по-бързи темпове от реалната разработка на играта. Всички други източници сочат, че цялото студио е съсредоточено върху работата по Anthem, който ще излезе в ранната 2019. След като шефовете им в ЕА отмениха всички планирани сингълплейър DLC-та за фиаското Mass Effect Andromeda, е напълно логично студиото да се обърне към другата от обичаните им модерни поредици - Dragon Age. Въпреки това, толкова ранен анонс изглежда… странно.



Възможно е BioWare да целят да успокоят дългогодишните си фенове, че игри в традицията на компанията все още се планират и разработват. Макар в кошницата на Anthem да са сложени много яйца (и надежди) това не е точно типът игра, който феновете на студиото очакват - а анонс на Dragon Age 4 поне би уталожил страховете, че студиото е забравило корените си. След мултиплейър-ориентирания провал на друго дългогодишно сингълплейър RPG студио (*кашлюк*Bethesda*кашлюк*) и посредственото представяне на BioWare през последните години, на тяхно място и аз бих търсил всяка възможност да запазя фенбазата на своя страна.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!