BioWare твърдят, че не сме видели края на Mass Effect и Dragon Age

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Съдейки по потока от новини, идващ от BioWare - “Anthem това! Anthem онова! Anthem също и онуй третото!” - ще си рече човек, че BioWare друга игра не са правили и нямат намерение да правят. За щастие, нещата стоят другояче. В “Летния Ъпдейт” блог пост от студиото говорят за работата си от последните месеци - естествено се набляга на Anthem-ските промоционални комикси за Comic-Con, но и споделят, че “са скътали екипи” по проекти, които ще се харесат на феновете на Dragon Age и Mass Effect.

Това мъгляво изказване може да се отнася за всичко (в крайна сметка, буквално преди дни беше издадена Dragon Age книга “написана” от популярен герой от самата игра - чаровният мошеник Varric). От гейм студиото обаче настояват, че са чули фенските вопли за още Dragon Age и Mass Effect “кристално ясно”. За съжаление не са готови да споделят какво се готви в кухнята, но е хубаво за душата да знаем, че нещо къкри в изпитаното им, разказваческо котленце. Полезно е сегиз-тогиз да ни се напомня, че масивни студия като BioWare могат да работят по повече от едно нещо едновременно.

 

Хайп машината обаче неизбежно трябва да се върти, така че блог постът говори и за сюжетната структура на Anthem. RPG ветераните разкриват, че макар отвореният свят да се споделя с другите играчи на сървъра в псевдо-ММО маниер, случващото се в базата - т.нар. Форт Тарсис - ще е по-близко до това, което играчите очакват от singleplayer RPG на BioWare. Ще ги има добре познатите диалогови дървета, развитие на взаимоотношенията с местните (макар и не в романтична посока) и последствия от направените избори.

Друг момент от апетитния блог пост набляга, че BioWare имат “страхотни планове” за Star Wars: The Old Republic, отивайки толкова далеч, че да нарекат предстоящото “най-вълнуващата година за играта досега.” Скъпоструващият онлайн експеримент на компанията винаги е ходел по ръба на традиционната ММО структура и класическото BioWare RPG разказвачество, често със смесен успех. Мисля, че единственото, което може да ме развълнува е обявлението, че най-сетне им е дошъл умът в главата и ще преработят наличният игрови материал в достойно singleplayer продължение на уважаваната Knights of the Old Republic поредица.

Докато чакаме следващата страница в установените им фентъзи и sci-fi вселени напомням, че BioWare-ци ще стоварят Anthem в Origin пазара на 21 февруари догодина.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!