Bethesda дестилират Doom водка

От
В. Рашковски
на
10/9/2019

Bethesda колаборират с Rebel Distillers за нов фенски продукт, а именно — Doom Bone Vodka. Алкохолното екшън приключение е сред по-забавните промоционални продукти на хоризонта, завихрящи се около предстоящата Doom Eternal.

 

Водката беше загатната от британския маркетингов отдел на разпространителския конгломерат, и не издава много — но пък ви позволява да я поръчате предварително, и страницата за заявки нахвърля шепа суперлативи. Ограничените бройки от високоградусовото удоволствие ще бъдат "направени само с най-добрите съставки", и ще използва кости "от световноизвестните касапи The Ginger Pig". Бутилките са налични само за пазаруващи от Великобритания, ЕС и Австралия, и ще ви бръкнат със 100 лв.

"Навлизаме в едно от най-популярните хобита в света, гейминга, за да предложим уникалната си гледна точка към създаването на алкохол," твърди Matt McGivern, съосновател на Rebel Distillers. "Doom Eternal предлага свят на пламъци и демони, и потапянето в тази касапница с нашата първокласна, опушена, костна водка е качествено нов подход към алкохолното творчество."

 

"Как пиете?", ни пита промоционалният материал. "Както си искате, по дяволите, но да ги надигате ледено студени и с вкус на кост е винаги запомнящо се."

 

Все още няма информация кога точно ще получите бутилката си, но някъде около дебютната дата на Doom Eternal — 22 ноември 2019 — е разумно предположение. Това не е първият опит на Bethesda с геймифицирани напитки; преди няколко години те изкараха лицензирани Fallout Nuka-Cola и Fallout Beer бутилки. При всички случаи е интересно как маркетингът на игри твърдо завива в посока по-възрастната (и платежоспособна) аудитория.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!