BioWare преосмислят екипировката в Anthem

От
В. Рашковски
на
1/3/2019

Ако — подобно на мен — сте откърмени с игри с дебела система на екипировка и тлъста плячка, то няма нещо, което да нарани геймърската ви душа повече от loot-базирана игра с кофти loot. Anthem има нещастието да попада именно в тази черна категория, но BioWare имат намерението да променят този факт. Или поне на теория.


След няколкодневно йо-йо от механични промени, в които Anthem ту награждаваше щедро и богато, ту се стискаше за всяко парченце броня, разработчиците теглиха чертата и обещаха да преоценят системата на генериране на предмети в играта. В reddit пост Ben Irving, главен продуцент на Anthem, обясни някои от промените, които станаха факт тази седмица.


Като за начало, BioWare премахват common и uncommon плячката от възможните награди на 30-то ниво, което значително занижава шансовете да попаднете на откровено безполезни предмети. “Това беше сред най-желаните промени и сме съгласни с нея, точка”, гласи съобщението. Значително се занижават и необходимия брой материали, нужни за изковаването на майсторско ниво предмет. От 25 ember, вече са необходими едва 15.


Друга основна критика на играчите беше свързана с т.нар. inscriptions — бонусите, прикачени към брони и оръжия — които често се оказваха тотално несвързани с прилежащия им предмет, и резултираха в безкрайни crafting сесии докато се стигне до смислена комбинация. В крайна сметка, кой би искал пистолет с бонуси към автомат?


Проблемът беше разрешен, като inscription-ите вече “ще са подходящи за предмета, към който са прикачени” — специфичните бонуси ще се падат на съответните предмети, а всички други бонуси ще прилагат ефекта си върху целия арсенал на Javelin-ите. Уловката? Промените ще се прилагат единствено върху предмети, които намирате след пача. Съболезнования за отдадените grinder-и.

Промените са добър старт — но са едва няколко крачки по дългата пътека, която Anthem има да извърви, докато стане добра looter shooter игра. Оплакванията за скучни бонуси и липса на вдъхновяваща нови build-ове екипировка няма да се промени с едничко пролетно почистване на gear tier-ите и техните бонуси. BioWare определено имат тежка 2019 пред себе си.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!