Излезе Doom 2... Battle Royale

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Има една стара приказка, че дори спрелият часовник е верен два пъти дневно. Явно “стрелките” на Doom 2 са се подредили по правилния начин днес, защото за дядото на FPS жанра излезе не какво да е, а... Battle Royale мод. Разработван от Retrodex Gaming, режимът поддържа до 64 играчи, плюс осем бота отгоре. Бойното поле пък представлява три оригинални Doom карти, скрепени една за друга като пикселизиран, носталгичен пъзел.


Оръжията, амунициите и power-up-ите се появяват  на случаен принцип из картата, чиито ‘безопасен’ периметър се стеснява досущ като Fortnite и PUBG. “Направеното досега е доста грубовато и е повече прототип, отколкото завършения продукт,” казва авторът на mod-а за последния публичен тест. “Ударих на камък в опита да вкарам повече от 32 бота на картата, но може и да се дължи на липсата на достатъчно RAM в тестовата машина!”

За да подкарате мода ви е необходим Zandronum 3.0 - прочетете повече по въпроса тук.


Ако се наситите на battle royale мемето, но жаждата ви за още ретро пуцане не е утолена, то обърнете внимание и на чисто новия, безплатен и страхотно изглеждащ пост-апокалиптичен Doom 2 мод - Ashes 2063.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!